Prema statistici plastičnih hirurga povećanje grudi je najčešće izvođena operacija.
Želeo sam da podelim sa vama svoja zapažanja o ovom zahvatu.
Imajući u vidu broj operacija i upita koji se odnose na ovu temu .


1.PRVA OPERACIJA NAJVEROVATNIJE NEĆE BITI JEDINA.
Zbog želje za promenom oblika ili velikih dojki, ili zbog promene na kapsuli oko impanta nekih 10-20% žena če u prvih 10 godina promeniti implante. Promene težine, trudnoća i dojenje takođe mogu uticati na grudi.


2.POTREBNO JE ISPLANIRATI VREME NAKON OPERACIJE I DATI ORGANIZMU VREMENA DA SE OPORAVI
Obično je potrebno desetak dana , iako ume da potraje i duže, naročito kod dual plane metode povećavanja grudi.


3.IMPLANTI SE POD RUKOM RAZLIKUJU OD PRIRODNIH GRUDI
Iako silikon veoma dobro oponaša prirodne grudi ipak postoji razlika u čvrstini i ponašanju. Da bi se to ublažilo kod devojaka sa malo tkiva, implant se postavlja ispod mišića.


4.PRE OPERACIJE TREBA PROBATI SAJZERE
Na taj način stiče se utisak o tome kako će izgledati nakon operacije , kad brushalter popuni implant. To je prilika da se vidi kako će na grudnom košu izgledati svaki implant, od 280 do 600ccm.


5.NIJE MOGUĆE DOBITI OGROMNE GRUDI ODJEDNOM.
Ukoliko pacijentkinja ima male grudi, veličine A ili AA ne može očekivati E korpu nakon jedne operacije.
Nije ni mudro povećavanje više od dva broja u jednoj operaciji jer je koži potrebno vremena da se prilagodi ovako drastičnoj razlici.
Zato se savetuje korišćenje umereno velikih implanta u prvom zahvatu , a nakon nekoliko godina , ako je potrebno , može se uzeti veći.


6.ZAPAMTITE ZLATNO PRAVILO KOMPLIKACIJE SU SRAZMERNE VOLUMENU IMPLANTA
Kad birate veličinu potrebno je da unapred znate da li želite grudi da izgledaju savršeno u odeći ili pred ogledalom. Grudi koje su savršene uglavnom su manje nego što pacijentkinje očekuju i po pravilu ih nije moguće prepoznati čak ni na plaži. Grudi koje su upadljive u odeći ili se na plaži vide mnogo su takve da im je implant bar za jednu ili dve velišine veći od preporučenog.


7.KOJI IMPLANT IZABRATI
D o skora je to bilo samo pitanje oblika – okrugli ili anatomski .
Sad su na scenu stupili NEW KIDS , implanti punjeni sa više vrste silikona, meki, čvrsti, ovalne ili okrugle baze i naravno , poliuretanski implanti.
Ovi poslednji svoju veliku popularnost kod pacijetkinja duguju smanjenim komplikacijma, osećajem prirodnih grudi, kao i mogućnošću da se nakon operacije nastave uobičajene sportske aktivnosti. Čvrste implante, npr. DIAGON GEL4TWO biraju najčešće mlade devojke kod kojih oni imitiraju čvrste dojke, dok žene koje su dojile,radije uzimaju mekše implante , npr REPLICON, koji se bolje uklapaju u okolna tkiva.


8. IZGLED GRUDI MOŽE SE NAKON PAR GODINA I DODATNO POBOLJŠATI.
Transfer sopstvenog masnog tkiva je naš PHOTOSHOP kojim popunjavamo neravnine na grudima, korigujemo ripping, ublažujemo prelaze tkiva u infframarnoj brazdi. U pitanju je mala količina masnog tkiva, a ne značajno povećanje grudi. U drugom aktu moguće je smanjiti i podićo areole. Kad prođe trudnoća i dojenje, kad se telesna težina vrati na uobičajenu, ukoliko grudi nemaju više onaj savršeni oblik moguće ih je popraviti bez intervencije na implantima, uklanjanjem viška kože, zatezanjem kože i podizanjem i smanjivanjem areola.


9.obratite pažnju na to ko vam operiše grudi
Uverite se da je u pitanju specijalista plastične hirurgije, član jednog ili više relevantnih udruženja plastičnih hirurga. Nakon toga se raspitajte o iskustvu izabranog hirurga i broju operacija koje radi godišnje. Tražite da vidite fotografije pacijentkinja, pre i posle. Obratite pažnju na ukupan broj fotografija. Porazgovarajte sa drugim pacijentkinjama , informišite se na forumima , a na konsultaciji ćete steći potpuni utisak o hirurgu.


10.NEMOJTE RADITI OVU OPERACIJU NI ZBOG KOGA!
Uradite je samo zbog sebe, ako niste zadovoljni svojim izgledom, a nikako ako neko drugi nije zadovoljan. Ovo se odnosi na sve estetske zahvate.

Categoryaktuelno

U hitnim slučajevima        +381 785 8777