Povećanje brade spada u „mlađe“ estetske zahvate , a podjednako se radi i kod muškaraca i kod žena, jer se smatra da „jaka“ brada popravlja izgled lica, a kroz istoriju je je smatrana poželjnom karakteristikom još od antičkog doba. Današnja kultura i filmovi o super herojima, ukazuju na to da postoji odnos između jake brade i super moći.

Pogledajmo junake filmova i njihov izgled od Supermena do Avengersa, svi imaju jednu zajedničku karakteristiku, a to je jaka brada. Postoji veliki broj intervencija koje se mogu uraditi da bi se istakla brada i varijraju od manje invanzivnih, Kad u regiju ubrizgamo malu količinu filera i masnog tkiva , preko umereno invanzivnih kad ubacimo precizno oblikovan silikonski implant ili uradimo liposukciju vrata, do opsežnih resekcija i remodelovanja, uz fiksaciju zavrtnjima i pločicama.

Cilj je isti – napraviti izraženiju bradu i naglasiti donju vilicu pojačavanjem koštanih struktura, ili remodelovanjem mekog tkiva.
Svi tretmani ne daju podjednake rezultate. Fileri mogu dati blago zatezanje i pred ogledalom „osećaj kako bi to u stvari bilo“ , tako da se na osnovu toga pacijent može odlučiti da li je procedura adekvatna za njega ili nju. Dok je silikonski implant „prava stvar“ , jer ima najbolji odnos efekta i invanzivnosti procedure.U nekom ranijem periodu žene su cenile „mekšu bradu“, dok današnji izgled nameće bolju definiciju brade i donje vilice što se vidi po izgledu glumica i savremenih modela.Smatra se da takav izgled lica oslikava snagu, volju i fizičku spremnost, tako da veći broj žena sad razmišlja i podvrgava se zahvatu.

Silikonski implanti za bradu kod mladih osoba daju najbolje rezultate. Ubacuju se jednostavno, minimalnim pristupom ispod brade ili kroz usnu duplju, lako se fiksiraju i oblikuju, a postoperativni tok je lak i bez značajnijih bolova. Otoci koji se pri tome jave još dodatno pojačavaju izgled brade, tako da nezadovoljnih praktično nema.Uglavnom su svi pacijenti iznenađeni i zadovoljni novim izgledom.Većina hirurga dodatno oblikuje, tokom operacije silikonski implant prilagođavajući ga izgledu lica pacijenta i podešavajući mu visinu, projekciju i mesto gde će biti postavljen.Još jedna česta situacija kad se koriguje brada je operacija nosa, kad pored redukcije nosne grbe smanjujemo i preoblikujemo vrh nosa, povećavamo bradu tako da harmonizujemo lice. Dodatni zahvat ne poskupljuje mnogo celu operaciju, au mnogome doprinosi rezultatima koje postižemo.
Relativno niska cena operacije, brz oporavak i dobri rezultati učinili su ovaj zahvat planetarno popularnim, a taj trend stigao je i kod nas.

Categoryaktuelno

U hitnim slučajevima        +381 785 8777