Savremeni aparati - Vrhunska tehnologija

Savremeni aparati – Vrhunska tehnologija

Jedan od naših prioriteta jeste i stalno unapređivanje vrhunske tehnologije koja je postala nezaobilazni deo moderne medicine. Pored svih neophodnih aparata, kod nas jedino klinika Una raspolaže sa uređajima koji predstavljaju poslednju reč moderne medicine:

– Cell saver

Uređaj koji u toku velikih hirurških intervencija čuva krv pacijenta tako što je sakuplja, prečišćava a zatim vraća u telo pacijenta. Na taj način, izbegava se potreba za doniranjem krvi i tako smanjuje rizik od bilo kakve infekcije.

– Ultrazvučni aparat za resekciju ERBE SELEKTOR

Uređaj čuva tkivo prilikom operacije organa a radi na principu ultrazvuka i radiotalasa. Pored ovog aparata bolnica poseduje i veliki izbor tvrdih lasera (CO2), argon dijatemije i radiohirurških sistema.

ACURUS Alkon

Najmoderniji aparat za oftalmološku hirurgiju prednjeg i zadnjeg segmenta.

– TOPCON OMS 800

Jedan od najsavremenijih operacionih mikroskopa koji omogućava operacije iz domena mikrohirurgije, oftalmologije, otorinolaringologije, neurohirurgije i plastične hirurgije.

Opremom za endoskopsku hirurgiju poslednje generacije (Olympus, Wolf, Linvatec, Artrex) iz domena opšte hirurgije i ortopedije omogućeno je izvođenje operacija sa minimalnom traumom i gubitkom krvi, kao i sa neuporedino bržim i potpunijim oporavkom u odnosu na klasične tehnike operisanja.